STANDAARD CURSUSSEN


BASISGELUK

Wilt u iets meer weten, proeven en beoordelen? In deze basiscursus ligt de nadruk op het leren (her)kennen van verschillende soorten wijn. Alles dus over druivensoorten, wijntypen en wijnlanden. De avond bestaat uit theorie en praktijk (proeven).

Info cursus
De cursus bestaat uit 5 avonden van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Per avond worden 7 à 8 wijnen geproefd en besproken. De cursus wordt in mijn wijnlokaal gegeven. De kosten bedragen € 135,00 per persoon, inclusief wijnen, exclusief boek (facultatief), Opstap naar de wijn € 24,95. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Aanmelden via 06-22640831.


VERVOLGGELUK
Speciaal voor degenen die de basiscursus gevolgd hebben wordt er nog een vervolgcursus georganiseerd. In deze wijncursus gaan we in 4 avonden aan de slag met allerlei wijnen van verre en minder verre oorden. Wij gaan verder in op de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, wijnindustrie en wijnhandel, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends. Per avond worden ongeveer 8 wijnen geproefd en besproken. Kortom: een stap verder in de wereld van wijnen & wijsheid.

Info cursus
De cursus bestaat uit 4 avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 105,50 euro p.p., inclusief syllabus, cursusmateriaal en te proeven wijnen. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Aanmelden via 06-22640831.

THEMA CURSUSSEN

FRANSGELUK
In Frankrijk wordt al ruim tweeduizend jaar wijn gemaakt en in de zestiende eeuw werd Franse wijn al geëxporteerd. Op verschillende bodemsoorten en onder wisselende klimatologische omstandigheden worden in meer dan vijftien Franse gebieden wijn gemaakt van diverse druivenrassen. Dit resulteert in een groot assortiment en betekent dat Frankrijk voor elk wat wils heeft. Drie avonden lang richten we ogen, oren en mond op de druiven, de streken, het klimaat en de ligging. Bienvenue en France!

De kosten bedragen € 85,50 per persoon inclusief wijnen en syllabus. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Aanmelden via 06-22640831.


NIEUWENOUDGELUK
In 2 avonden wordt de oude wereld (Frankrijk, Italië, Spanje ) vergeleken met de wijnen van de nieuwe wereld (Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika). De opkomst van de wijnen uit de Nieuwe Wereld is niet te stuiten. Liet men zich tien jaar geleden nog laatdunkend uit over wijn uit de vroegere Europese koloniën, inmiddels lopen Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en andere landen voorop. Hoogste tijd voor een nadere kennismaking. Proeven maar!
   
De kosten bedragen € 52,50 per persoon incl. wijnen en reader. Het minimum aantal  deelnemers is 8.

Aanmelden via 06-22640831.


BUBBELGELUK
‘Venez vite, je goûte les étoiles’, aldus Dom Perignon na zijn ontdekking van de champagne.  Tijdens deze avond staat de Champagne centraal (en op tafel). We gaan dieper in op de wijnstreek, de druiven en de vinificatie. Diverse champagnes worden geproefd, ook die geen Champagne worden genoemd zoals Cava en Crémant. De avond wordt stijlvol afgesloten met een bijzondere Champagne, een hapje en een interessant boekje over de wereld van de Champagne ...

De kosten bedragen € 52,50 per persoon inclusief de te proeven champagne, een hapje en een boek over champagne. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Aanmelden via 06-22640831.


PORTGELUK
De Port van vandaag is pas gemaakt in de 19e eeuw. Portugese producenten begonnen hun wijnen te versterken met brandewijn tijdens de fermentatie. Dit in reactie op de vraag van Engelse consumenten naar een zoetere wijn. Door die toegevoegde alcohol stopte het fermentatieproces en bleef er in de wijn wat restsuiker achter. Samen maken we een kleine ontdekkingsreis langs de wereld van port!

De kosten voor onze portavond bedragen € 37,50 per persoon inclusief een 7-tal verschillende Port. Het minimum aantal deelnemers is 8. 

Aanmelden via 06-22640831.