LANGUEDOC2010

Een keer per jaar maak ik fijnproevers gelukkig. Ik importeer dan diverse wijnen uit de Languedoc. Deze rechtstreekse inkoop van een grote partij wijn resulteert in scherpe prijzen. Om uw smaak te ontdekken, organiseer ik een aantal kosteloze, gastvrije proeverijen in mijn wijnlokaal ‘La Bergerie’. Oftewel: slim, lekker en altijd gelukkig geprijsd.

 

Het Languedoc gebied
De Languedoc-Roussillon behoort tot ’s werelds grootste en oudste wijnbouwstreken. Het immense gebied strekt zich uit van de Rhônedelta tot de uitlopers van de Pyreneeën. Dit zuidelijk gelegen deel van Frankrijk bestaat uit twee gebieden: Languedoc en Roussillon. In de streek heerst er een mild Middellands Zeeklimaat. De wijngaarden van deze zonnige streek kennen dan ook gunstige natuurlijke omstandigheden. Het uiteenlopende gebied bestaat zowel uit lage heuvels, plateaus met gronden van graniet, mergel, kalk en zand. De wijngaarden zijn zowel terug te vinden op het vlakke land op zeeniveau als op heuvels en berghellingen. De arbeidsomstandigheden in de heuvels zijn arbeidsintensiever doordat de wijngaarden op droge en steenachtige grond staan. De vele zonne-uren en voldoende regen maken van de Languedoc-Roussillon een ideale streek om wijn te verbouwen.

De Languedoc wijnen

La Cave des Gens Heureux importeert al geruime tijd heerlijke wijnen van La Gravette uit Corconne. Rode wijnen op basis van Syrah, Grenache Noir, Mourvèdre en Merlot. Witte wijnen gemaakt van Marsanne, Roussanne, Grenache blanc en Sauvignon blanc.

 

Over bestellen & leveren 

Vanzelfsprekend wil ik u graag persoonlijk adviseren over uw bestelling.

Telefoon: 06-22640831 of mail: info@lacavewijnen.nl.

U kunt uw bestelling tot 20 oktober a.s. doorgeven. Uw betaling ontvang ik uiterlijk voor 1 november op Rabobank 11.34.83.198 t.n.v. KHHS Haberthur.

Na betaling ontvangt u automatisch een berichtje wanneer u de wijn kunt komen ophalen.

Gewoonlijk is dat in de eerste 2 weken van november. Levering in dozen van 6 flessen, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn inclusief BTW, accijns en verpakking.